maandag 14 september 2009

Germany - next weekend?


Jammer dat het plan om door Duitsland te gaan rijden zo last minute was dat niemand mee kon. Uiteindelijk ca. 250 km in 2 dagen, zie kaart. Alleen rijden heeft ook z’n voordelen – nooit overleggen en voor elk fotomoment kunnen afstappen zonder risico mederijders kwijt te raken!

Het noordelijke Rijn-deel viel beetje tegen; vrij veel verkeer en slecht bewegwijzerde fietsroutes. Toen ik tegen een uur of half acht Geldern bereikte was er nog niet echt sprake van paniek, maar veel scheelde het niet; de twee voorgaande plaatsjes hadden geen hotel, en het werd nu toch wel donker. Gelukkig was het plaatsje een hotel rijk, weliswaar 82 fucking 50 per nacht, maar daar had je dan ook een sauna en zwembad voor, waarvan ik rijkelijk gebruik heb gemaakt.

Vanaf Geldern (ter hoogte van Noord- en Midden Limburg), waar de dag van vertrek toevallig ook net een rommelmarkt was (!!!) werd het landschap echt mooi; een soort kruising tussen de Achterhoek, Zuid-Limburg en de Ardennen, maar dan zonder veel (steile) hellingen. Het laatste stukje Limburg was ook prachtig, al met al een openbaring!
Hieronder een kort verslag in woord & beeld.

Er is voor a.s. weekend weer goed weer voorspeld. Mocht dat doorgaan, dan zijn er hopelijk slutz die tijd/zin hebben mee te gaan. Liever niet, maar het kan wat mij betreft ook een 1-daagse worden, vrijdag, zaterdag of zondag; bijv. vanaf Nijmegen tot Roermond, of andersom als de wind verkeerd staat; bij oostenwind kunnen we natuurlijk ook van Nijmegen in westelijke richting fitesen, hoewel fietsen in het buitenland voor mij toch het summum blijft.

Op deze sites kan je routes plannen:


1 opmerking:

  1. Germany Next Weekend!? Hoe lang is van Nijmegen tot Roermond, is dat geen kippe-endje? ik ben in voor een anderhalf-daagse, van zaterdag eind van de middag tot zondagavond. moet eerst vergaderen thuis met de zijwegdames, maar dan ook voldoende murw om uit te breken voor een volgend slutz-hoogtepunt.

    BeantwoordenVerwijderen